З початку року ювенальні поліцейські повернули до навчання 6 підлітків

5 лет назад 0

Працівники ювенальної превенції повернули за шкільну парту 15-річну дівчину з Олешківського району, яка кілька місяців прогулювала заняття без поважної причини. Мати неповнолітньої розповіла, що в минулому році донька вступила в училище. Жінка не знала про прогули, поки їй не зателефонували з навчального закладу і не повідомили, що дівчина кілька місяців не ходить на заняття, тож її відрахували. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Коли працівники ювенальної превенції дізналися про цю ситуацію, то разом зі службою у справах дітей вирішили допомогти родині. Вони поговорили з дівчиною і вона пояснила, що їй не подобається в училищі, тому вона весь час гуляла зі своїми старими друзями. Неповнолітня хотіла навчатися, але у школі. Керівництво та педагогічний колектив однієї зі шкіл пішли назустріч правоохоронцям та зарахували дівчину в школу. Зараз вона вчиться і не прогулює заняття.

— Загалом, з початку цього року ювенальні поліцейські повернули до навчання 6 неповнолітніх, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. – І спочатку ми завжди намагаємося з'ясувати причини, через які учні не відвідують уроки. Підставами можуть бути і матеріальні проблеми в родині, як у випадку хлопчика з села Брилівка Олешківського району, і переїзд з іншого міста, як у випадку маленького херсонця, переведення до іншого навчального закладу та відсутність там друзів. Ми завжди докладаємо усі зусилля для того, щоб діти знову могли вчитися.