З завтрашнього дня на Херсонщині розпочинається місячник добровільної здачі зброї

4 года назад 0

Профілактичні заходи триватимуть протягом жовтня. В цей час громадяни, які зберігають вогнепальну та холодну зброю, бойові припаси або вибухові речовини без відповідного дозволу, мають можливість уникнути кримінальної відповідальності, здавши заборонені предмети до поліції.

Поліція Херсонщини інформує, що за незаконне виготовлення, носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачена кримінальна відповідальність. Правопорушникам загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

В той же час, за словами начальника відділу дозвільної системи обласного главку поліції В’ячеслава Лиховида, частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України передбачено, що в разі добровільної здачі цих заборонених предметів громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Також жителі Херсонщини, які мають незареєстровану мисливську зброю, протягом місячника можуть її законно легалізувати. Для цього необхідно звернутися до підрозділу поліції за місцем проживання, де працівники дозвільної системи нададуть кваліфіковану консультацію та допомогу з цього питання.

Жителям обласного центру з питань здачі та реєстрації зброї необхідно звернутись у сектор дозвільної системи Херсонського відділу поліції, який знаходиться за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська (Кірова), 4. Довідки за телефонами: 45-94-04; 45-90-95; 45-90-99.

Відділ комунікації поліції Херсонської області