За крадіжки з будинків односельців чоловік отримав 5 років ув’язнення

5 лет назад 0

На рахунку 48-річного жителя Голопристанського району 11 фактів крадіжок майна з будинків односельців та угони їх мототранспорту. Усі злочини чоловік скоїв упродовж двох місяців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вночі він через отвори в дахах проникав у будинки, звідки викрадав велосипеди, електроінструменти, одяг, запчастини, які продавав на ринку. Також він незаконно заволодівав мопедами, які потерпілі залишали біля дворів. На транспортних засобах викрадач залишав місця злочинів.

Зловмисник виявився раніше судимим за нанесення смертельних тілесних ушкоджень. Поліцейські затримали чоловіка на ринку, де він збував крадені велосипеди. Зловмисник пояснив, що скоював крадіжки та угони через те, що його ніхто не брав на роботу. Усі попередні роботодавці звільняли його через пияцтво та дрібні крадіжки.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.