За незаконну порубку лісу на Херсонщині відкрили 240 кримінальних проваджень

5 лет назад 0

Поліція Херсонської області постійно проводить заходи по недопущенню незаконної вирубки лісових насаджень та притягненню до відповідальності причетних до цього осіб. Працівники поліції постійно протидіють незаконній вирубці дерев, проводять рейди та виявляють правопорушників.

Лише за два дні поліцейські викрили три факти незаконної вирубки лісу поблизу сіл Гладківка та Нова Збур’ївка Голопристанського району. Факти виявили під час патрулювання дільничні поліцейські спільно з працівниками групи реагування Голопристанського відділення поліції.

У місцях незаконної вирубки поліцейські викрили 6 місцевих жителів, у яких не було ніяких дозвільних документів на вирубку та перевезення деревини. Поліцейські вилучили у чоловіків бензопили, трактор з причепом, завантажений спиляними соснами, автомобіль «Волга» з деревиною всередині та автомобіль «УАЗ» з завантаженими деревами сосни.

Як повідомив начальник сектору превенції Голопристанського відділення поліції Вадим Толмачов, за приблизними підрахунками у правопорушників вилучено 11 кубометрів деревини. На теперішній час призначено ряд експертиз, в тому числі судово-екологічну для встановлення суми збитків, завданих лісовому фонду, тривають слідчі дії.

За трьома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». На майно правопорушників накладено арешт.

Відділ комунікації поліції Херсонської області