За розбійний напад на сім’ю з Білозерського району зловмисників посадили на 8 років

5 лет назад 0

Восени минулого року в одному з сіл Білозерського району в двері будинку 42-річної місцевої жительки постукали двоє чоловіків у темному одязі та представились співробітниками поліції з Миколаєва. Вони заявили, що зять жінки підозрюється в зберіганні наркотиків, і йому треба поставити кілька запитань. Жінка впустила чоловіків в будинок. Раптом один з них приставив до горла жінки ніж і наказав негайно віддати 100 тисяч гривень, отриманих від продажу земельного паю.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В цей час в будинку знаходились дочка з зятем. Вони вибігли на крик жінки. Але другий нападник, кинувся на них і почав бити та погрожувати ножем.

Майже годину зловмисники знущалися над родиною. Жінка запевняла, що такої суми грошей в них немає, адже ніякого паю сім’я не продавала. Злочинці перегорнули весь будинок та знайшли лише триста гривень. Вони забрали гроші, мобільні телефони господарів та втекли. Родину госпіталізували з тяжкими травмами у лікарню.

Слідчими Білозерського відділення поліції було відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 «Розбій». Поліцейські провели комплекс слідчо-розшукових заходів і через кілька днів затримали нападників. Ними виявилися мешканці Миколаївської області, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових та наркозлочинів.

В ході досудового розслідування була зібрана достатня доказова база. Суд визнав чоловіків винними та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років із конфіскацією майна.