За розповсюдження метадону херсонець може отримати 12 років за гратами

6 лет назад 0

Херсонською місцевою прокуратурою направлено до суду кримінальне провадження за обвинуваченням 24-річного безробітного мешканця Херсона, який розповсюджував в Херсоні особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено.

Так, обвинувачений протягом серпня 2017 року отримував у відділеннях однієї зі служб доставки міста поштові відправлення з особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, —  PVP (так звані «солі»). Обвинувачений купував речовину з метою фасування та збуту методом «закладок», а їх координати фіксував за допомогою фотофіксації.

Окрім цього, чоловік в одній з фінансових установ міста отримав у кредит грошові кошти в сумі понад  6 тис. грн, якими розпорядився на власний розсуд. У подальшому сплачував відсотки за вказаним кредитним договором грошовими коштами, які він отримував як грошову винагороду за збут методону.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 306 (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, в організаціях та їх підрозділах), ч.ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Довідково: санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Фото: Херсонської місцевої прокуратури