За святкові дні ювенальні поліцейські Херсонщини розшукали 4-х неповнолітніх

4 года назад 0

Впродовж останніх 2-х днів ювенальні поліцейські Херсонщини розшукали і повернули додому чотирьох неповнолітніх. Протиправних діянь із дітьми не сталося. Вони усі живі та здорові. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В Бериславський відділ поліції звернулися батьки із зверненням, що їх 11-річний син пішов із дому. Правоохоронці опитали рідних та друзів хлопчика та дізналися про знайомих, з якими він часто спілкувався. Там ювенали його й знайшли. Хлопець пояснив, що батьки не відпускали його до друзів і тому він вирішив піти до них, не попередивши рідних. З неповнолітнім провели профілактичну бесіду й він пообіцяв батькам більше не тікати.

14-річну неповнолітню з Білозерського району ювенальні поліцейські теж знайшли в компанії друзів. Дівчина вранці пішла гуляти зі знайомими, але не попередила рідних, що затримається. Коли ввечері батьки не змогли зв’язатись по телефону з донькою, вони звернулись до поліції. Після цього ювенальні поліцейські знайшли неповнолітню в компанії, з якою вона провела весь день. Дівчина пояснила, що не слідкувала за часом. З неповнолітньою було все добре, її відвезли додому.

Також упродовж кількох годин поліцейські розшукали 15-річну жительку Олешківського району. Мати дівчинки повідомила, що донька відпросилася в гості до друзів та щогодини телефонувала, щоб повідомити, що з нею все гаразд. Мати захвилювалася і звернулася в поліцію, коли донька перестала відповідати на дзвінки. Неповнолітню знайшли в будинку її друзів. Вона пояснила, що забула в черговий раз подзвонити мамі.

Ще одну 17-річну жительку Скадовська, яка на світанку пішла гуляти і не відповідала батькам на телефонні дзвінки, поліцейські знайшли у бабусі. Дівчина пояснила, що посварилась з батьками та пішла з дому. А коли змерзла на вулиці, пішла до бабусі. Коли поліцейські розмістили орієнтування, бабуся побачила, що її онуку розшукують і повідомила поліції, що дівчина у неї. Неповнолітню доставили додому і передали батькам.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, зі всіма дітьми та батьками поліцейські провели профілактичні бесіди. Вирішується питання про притягнення деяких батьків до адміністративної відповідальності.