За вбивство односельця житель Херсонщини засуджений на 13 років ув’язнення

6 лет назад 0

Злочин стався влітку в одному з сіл Олешківського району. У відділення поліції звернувся чоловік і повідомив, що його 39-річний брат на автомобілі "ВАЗ" поїхав у невідомому напрямку і дві доби не виходить на зв'язок.

Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів та з’ясували, що востаннє зниклого бачили на виїзді з села у компанії 21-річного односельця, раніше судимого за крадіжки. Спочатку чоловік плутався у свідченнях, сильно нервував. Потім зізнався, що задушив потерпілого і вказав місце, де сховав тіло та його автомобіль.

Причиною скоєння вбивства зловмисник назвав захист колишньої дружини свого дядька. Жінка пожалілася йому, що після розлучення зустрічалася з односельцем, який згодом почав її бити. Жінка покинула його, але чоловік переслідував її, умовляв відновити стосунки та навіть погрожував. Племінник вирішив позбавити тітку від домагань і викликав її колишнього на розмову. Зустріч призначив на виїзді з села.

Але розмови не вийшло, чоловіки посварилися і зловмисник задушив кавалера тітки. Після чого поклав тіло у багажник автомобіля потерпілого і поїхав до друга, якому про все розповів. Разом з товаришем вони вивезли тіло у лісосмугу і закопали. Автомобіль загиблого залишили у гаражі товариша.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство", ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України "Незаконне заволодіння транспортним засобом" та ст.396 Кримінального кодексу України "Приховування злочину".

Згідно з рішенням суду 21-річного чоловіка визнано винним у інкримінованих йому злочинах та призначене покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Його товариша на підставі ст.75 Кримінального Кодексу України було звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком в два роки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області