За вбивство сина вітчима житель Іванівського району засуджений на 8 років позбавлення волі

6 лет назад 0

Злочин стався восени минулого року в одному з сіл Іванівського району. Чоловік помстився рідному сину свого вітчима. Він вважав зведеного брата винним у своєму тюремному ув’язненні. Зловмисник кілька разів вдарив потерпілого ножем, після чого сховав тіло у ямі для сміття.

Повідомлення у поліцію надійшло від сусіда потерпілого. Чоловік непокоївся, що його 44-річний сусід кілька днів не виходить з будинку та не з’являється на роботі (працював пастухом).

Працівники поліції відпрацювали коло друзів та знайомих зниклого. З’ясувалося, що востаннє пастуха бачили у компанії його 26-річного зведеного брата, який повернувся додому після звільнення з місць позбавлення волі. Між чоловіками були напружені стосунки, тому що кілька років тому молодший брат пограбував старшого, за що був засуджений до позбавлення волі.

Під час бесіди з працівниками поліції підозрюваний розповів, що зведений брат дійсно приходив до нього в гості, вони вживали алкогольні напої, а потім гість пішов від нього. Але під час огляду городу підозрюваного увагу працівників поліції привернула яма, закидана камінням та сміттям. Коли оперативники почали розбирати каміння, то у ямі виявили тіло розшукуваного.

Зловмисник зізнався, що брат був у нього в гостях і вони вживали спиртне, відзначали звільнення господаря з місць позбавлення волі. Потім він згадав, що саме через зведеного брата опинився у місцях позбавлення волі, розпочалася сварка. Під час конфлікту раніше судимий кілька разів вдарив потерпілого ножем в область шиї та ніг. Щоб приховати сліди злочину, він перетягнув тіло на город, кинув у яму і присипав камінням та сміттям. Після чого продовжив пиячити.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованому йому злочині та призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області