За вихідні дні поліцейські виявляли браконьєрів з незаконним уловом риби

4 года назад 0

На Херсонщині тривають профілактичні заходи «Нерест» щодо боротьби з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями правил рибальства. За вихідні дні поліцейські викрили факти браконьєрства у Горностаївському та Білозерському районах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В Горностаївському районі у Заводівській балці поліцейські виявили чоловіка, який здійснював вилов риби лісковою сіткою. У правопорушника виявили та вилучили сітку довжиною понад 30 метрів та незаконний улов риби тарань. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України.

У Білозерському районі на річці Інгулець дільничні поліцейські виявили браконьєрські знаряддя лову: 10 сіток довжиною по 300 метрів, а також приблизно 30 кг риби карась. Всю рибу у живому вигляді відпущено в річку. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).