Захищаючи матір від агресії співмешканця, неповнолітній побив чоловіка

6 лет назад 0

В Олешківське відділення поліції надійшло повідомлення від 17-річного хлопця. Він розповів, що під час захисту 35-річної матері побив металевим прутом її 45-річного співмешканця. Чоловіка госпіталізували до лікарні з попереднім діагнозом: відкрита черепно-мозкова травма, алкогольне сп’яніння. Стан його здоров’я тяжкий.

Під час бесіди з поліцейськими неповнолітній та його матір пояснили, що чоловік прийшов додому у нетверезому стані та почав поводитися агресивно. Він кілька разів вдарив жінку, за неї заступився син і наніс чоловіку кілька ударів металевим прутом по голові. Після чого хлопець викликав "швидку" та поліцію, до приїзду яких вони з матір’ю надавали потерпілому першу допомогу.

Потерпілий характеризується негативно, зловживає алкогольними напоями. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення за ст.124 Кримінального кодексу України "Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця" (карається громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років).

Відділ комунікації поліції Херсонської області