Зловмисник засуджений на 4 роки ув’язнення за розбійний напад

6 лет назад 0

Наприкінці грудня минулого року 25-річний пасажир рейсового автобуса сполученням Харків-Херсон став жертвою розбійного нападу. 

Приблизно о 05:00 у Бериславському районі в рейсовий автобус зайшов нетверезий чоловік і сів поруч з потерпілим. Спочатку невідомий лаявся, а потім дістав з кишені ніж і приставив до шиї пасажира. Зловмисник вимагав гроші. Деякі пасажири  прокинулися і намагалися заспокоїти нетверезого чоловіка, але він і їм погрожував ножем. Невідомий забрав у потерпілого мобільний телефон, після чого вийшов на станції. Пасажири негайно зателефонували у поліцію і підозрюваного затримали.

Зловмисником виявився 47-річний неодноразово судимий місцевий житель. Він пояснив, що усю ніч пиячив, а на світанку захотів поїхати до співмешканки в сусіднє село. Сівши в рейсовий автобус, він зрозумів, що їде в гості без подарунка, грошей на який не було. Тож вирішив забрати гроші та цінні речі у пасажира, погрожуючи йому ножем. Відібравши у чоловіка мобільний телефон, зловмисник планував продати його на станції. А ніж, за його словами, він постійно носив з собою для самооборони.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області