«Дніпрянка» посилено готується

5 лет назад 0

Майже місяць ­­не було чутно про учасницю чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд суперліги херсонську «Дніпрянку».

Кореспондент онлайн газети «Вгору» зв’язався з головним тренером команди Борисом Милославським.

— Борисе Михайловичу, чи не затягнулася пауза у жіночому чемпіонаті країни?

— Так, трішки затягнулася. Ми провели останні матчі місяць тому, перед Новим роком. Грали з миколаївським «Реалом». Потім дали невеличкий відпочинок дівчатам, а з 3 січня відновили підготовку, тренуючись двічі на день. Наступний тур відбудеться 8-9-го лютого. Ми  прийматимемо в Херсоні київський «Спартак». А потім через два тижні поїдемо до Броварів, де зіграємо ще два матчі. Ось такі плани на лютий.

 

Борис Милославський.

— А коли розпочнете участь у кубку України?

— Ми підключимося до розіграшу кубка країни з 1/4 фіналу. Цього року в змаганнях візьме участь 16 команд. Спочатку1/8 фіналу  гратимуть команди вищої ліги, де виступає десять колективів, а потім підключимося і ми — шість команд суперліги. Не дивуйтеся що у елітному дивізіоні лише шість колективів. Просто команди з вищої ліги не хочуть переходити до суперліги, бо тут у поєдинках більш висока напруга. А це їм не вигідно. Вони хочуть спокійного життя. Цікава деталь, що в 1/4 фіналу кубка буде сліпе жеребкування. Тому можуть стати нашими суперниками як слабкі, так і сильні, скажімо, львівська «Галичанка» чи ужгородські «Карпати». Перші матчі відбудуться 2 або 3-го березня, а матчі-відповіді — 9 або 10 березня.

Ось так грають наші дівчата.

— У команді травмованих немає. Усі тренуються?

— Усі готуються. Після травми відновлюється наш головний бомбардир Ганна Дябло. Вона вже розпочала тренування разом з командою. Ветерани наші Катерина Кандибей, Поліна Трубіцина та Тетяна Чорнявська, як і вся наша молодь, працюють з задоволенням. Як кажуть, усі на місці. Всі скучили за іграми.

— Плани у команди залишилися ті ж самі — потрапити до трійки призерів?

— Так. Оті два матчі наприкінці грудня з миколаївським «Реалом», головним конкурентом у боротьбі за бронзові нагороди,  дали нам змогу пересвідчитися, в якому стані  наша команда. І хоча була травмована наш лідер  атаки Ганна Дябло, дівчата зіграли  на відмінно. Хочу подякувати гандболісткам, які почули мене.   І «Дніпрянка» отримала дві вольові перемоги.  Наші ветерани взяли контроль матчів на себе і за бурхливої підтримки уболівальників виграли дві чудові зустрічі. Якщо у першому матчі ми усю гру тримали під контролем, то у повторному поєдинку в другому таймі навіть програвали 16:19. Але після цього виграли відрізок 4:0. Після того, як рахунок став 20:19 на нашу користь, ми не випустили суперниць вперед і виграли зустріч.

 

За хвилину потрібно встигнути багато чого сказати.

Так ми завершили минулий рік, який, вважаю, був вдалим для «Дніпрянки». Ми завоювали бронзові нагороди у класичному гандболі. Це вже вшосте. У пляжному гандболі теж стали бронзовими призерами. У кубку країни були другими. Наші дівчата були представлені у всіх збірних країни — від юніорської, молодіжної до національної. А головне завдання нашої команди, як і у всіх колективів,  підготовка кадрів до національної збірної.

— Рік розпочався. З фінансуванням все гаразд ?

—  Місто прийняло програму розвитку гандболу. До цього немає питань. Однак участь у європейських кубках знову під питанням. Сподіваємося,  до літа це  вирішиться позитивно. А команда продовжить боротьбу за нагороди і радуватиме   перемогами.

— Успіху «Дніпрянці». А дівчатам пройти увесь турнір без травм.

— Дякую. 

Ось така вона весела «Дніпрянка» після переможної гри.