До старту готові?

5 лет назад 0

У суботу, 6 квітня, розпочнеться друга частина чемпіонату України з футболу серед команд  другої ліги, де у групі «Б» виступають три представники Херсонщини.

Наш кореспондент онлайн газети «Вгору» попросив наставників команд відповісти на три запитання:

Чи вдалося команді під час підготовчого періоду втілити усі плани?

Яке поповнення в колективі?

Які плани на другу частину чемпіонату?

«Кристал»

Найвище в турнірній таблиці після літньої-осінньої частини турніру в групі «Б» перебуває херсонський «Кристал» . Він другий. Команда провела 17 ігор і набрала 34 очка. Кристалівці не втратили жодного балу в домашніх дев’яти матчах, вигравши усі поєдинки.

Сергій Шевцов

Головний тренер і директор МФК «Кристал» Сергій Шевцов:

— Підготовку загалом пройшли успішно. Погода сприяла нормальним тренуванням. І зіграли непогані контрольні поєдинки. На жаль, кінцівка вийшла дещо невдалою. Останній контрольний матч з сімферопольською «Таврією» завершився внічию — 1:1. Були в команді травмовані, серед них і Цой. До того ж турбує жахливий стан зеленого поля на стадіоні «Кристал». Ми такого не очікували напередодні чемпіонату. Це створило проблеми з завершальним тренувальним процесом, бо потрібно виходити на  трав’яний газон, Тож у декого з гравців «пішли» травми. А у нас, окрім основного поля, немає де тренуватися. Отже, фундамент заклали непоганий, але у кінцівці підготовки його могли розтринькати. Тому перша гра покаже, наскільки ці негаразди вплинули на нашу підготовку.

Щодо поповнення, то першочерговим завданням було знайти воротарів, адже нас залишили два голкіпери. Ми хотіли підсилитися польовими гравцями,  але з різних обставин це не вийшло. Тому продовжуємо пошук. У нас і зараз два футболісти на перегляді. Сподіваємося, наступного тижня вдасться переглянути ще кількох гравців. Бо за сімейними обставинами пішов Михайленко, який міг зіграти опорним півзахисником і центральним захисником. Це універсал середньої лінії. Його дуже не вистачає. У нас Ілля Шевцов  без контракту. Більш за все,  не зможе брати участь у весняній частині чемпіонату. А він кращий бомбардир команди у цьому чемпіонаті. Це велика втрата для «Кристалу».  Ми взяли трьох воротарів — це   двадцятиоднорічний Микола Колісниченко і двадцятирічний Ібрагім Суаіб, які пройшли серйозну школу «Чорноморця», а останній ще недавно був у молодіжному та юнацькому складах одеситів. І третій голкіпер-  Ярослав Герасименко з луганської команди U-21. Будемо переглядати, хто як буде прогресувати. Конкуренція достатня. Також взяли вихованця херсонського футболу дев’ятнадцятирічного Павла Корякіна. Він херсонець, навчався в академії донецького «Шахтаря», а згодом грав ще й за юнацький склад «Ворскли». Також є поповнення у тренерському складі. Мені допомагатиме Андрій Кононенко.

До старту готові і на гру налаштовані.

Ми розуміємо, в нас дуже серйозні конкуренти, що у рази перевершують «Кристал» у інфраструктурі, фінансуванні, тощо. Але це  не завадило нам восени вести з ними боротьбу. Сподіваємося,  це не завадить і навесні. Будемо боротися, хоча  за багатьма показникам відстаємо в інфраструктурі від таких клубів як «Гірник» з Кривого Рогу», чи «Металург» з Запоріжжя, перед яким стоїть завдання виходу до першої ліги. У них є і поля для тренування, і платня у футболістів значно вища, Та й по складу виконавців вони кращі. Якщо думати про першу лігу, то по всіх показниках потрібно виходити на більш вищий рівень. А наш клуб по багатьох з них ще значно відстає. Однак ми поборемося.

«Мир»

П’яте місце в турнірній таблиці посідає «Мир» з Горностаївки Новотроїцького району.  Команда після 17 матчів має 27 очок. На жаль, поспілкуватися з головним тренером Олександром Сапельняком нам не вдалося, але зазначимо:  доукомплектувався «Мир» двома новачками. Це дев’ятнадцятирічний воротар Микола Ярошевич, що грав у аматорському колективі «Дніпро-Агро» із Дніпропетровщини. В атаку прибув двадцятидворічний Денис Бєлоусов – вихованець «Зорі» та екс-гравець юнацької збірної України. Він цей чемпіонат починав у «Кремені». Повернулися у команду після перерви захисник Денис Притиковський. Він трішки виступав за кордоном та в клубі «Рубікон-Вишневе» із чемпіонату ААФУ. Також знову грає у «Мирі» півзахисник Андрій Сорокін.

«Енергія»

Дев’яте місце посідає новокаховська «Енергія», що в 17 матчах спромоглася набрати лише 15 очок.

Олег Федорчук.

Головний тренер Олег Федорчук:

— Практично у цьому році на підготовку було витрачено більше часу, ніж звичайно. Це пов’язано з тим, що через вибори наш весняний старт перенесли на тиждень пізніше. Тому провели більше і тренувань, і контрольних матчів. Однозначно думаю, що у цьому році усі команди краще підготувалися.

Щодо комплектації, «Енергія» посилилася чотирма футболістами. Нам довелося враховувати і те, що у торік Євген Кравчук отримав травму і вже практично рік  не грає. Він вийшов після хвороби і знову отримав тяжку травму. І воротар Дмитро Зелинський, що теж травмувався наприкінці сезону, не зможе нам допомогти. Тому вимушені були шукати терміново голкіпера. І сподіваюся, знайшли і не гіршого, а навіть вищого за майстерністю. Це досвідчений Андрій Полтавцев – вихованець луганської «Зорі». Він грав у цій команді. Виступав у Грузії. Виглядає непогано. Також запросили дев’ятнадцятирічного захисника Артема Дмитрієва, що прибув із ФК «Нікополь», хоча теж вихованець донбаського футболу.  Ще заявили і  його ровесника Максима Чеглова, який спроможний зіграти на позиції захисника чи півзахисника. Він вихованець сумського футболу. Грав за житомирське «Полісся». А останньою його командою була «Сталь» з Кам’янська. І ще заявили нашого вихованця вісімнадцятирічного  Артема Данковського, який раніше грав за аматорський колектив «Кронау» з Високопілля. Середню лінію посилить вихованець новокаховського футболу двадцятирічний Валерій Доля, який повернувся в «Енергію» із ФК «Нікополь». Ще одною позитивною новиною є повернення захисника Андрія Дедяєва, який взимку побував на оглядинах у першій лізі, але все ж підписав новий річний контракт з «Енергією». Також знову у складі після травм Владислав Вакулінський та Роман Бочак. Тож у принципі команді вдалося укомплектуватися добре. І дві останні контрольні ігри з горностаївським «Миром» та сімферопольською «Таврією», де наша команда відповідно перемогла 6:0 та 2:0, говорять самі за себе. Це підтверджує, що команда готова.

Щодо завдань на остаток цього чемпіонату, думаємо здобути в цих десятьох іграх, що залишилися, місце не нижче третього. Звісно, через відомі причини торік  втратили багато очок, тому піднятися високо не вдасться. Але у нас основна мета  підготуватися до наступного чемпіонату. Бо влітку на підготовку практично немає часу, і весь фундамент на рік закладається навесні.

 

Сподіваємося, що наші команди знову будуть збирати на матчі багато уболівальників.

Прихильники футболу Херсонщини бажають нашим командам вдалої гри і частіше дарувати їм перемоги.