«Мир» робить висновки і готується до нового чемпіонату

6 лет назад 0

Усі фото Олександра Крупіци

Ще одна команда Херсонщини у чемпіонаті України з футболу в  другій лізі — «Мир», що представляє однойменну агрофірму з Горностаївки Новотроїцького  району, розпочала підготовку до нового сезону.

Хоча горностаївці планували після зимових канікул поборотися за третє місце в групі, однак посіли п’яте, завоювавши його в останньому матчі з одеською командою «Реал Фарма».

Про результати виступу у минулому турнірі та плани команди кореспонденту онлайн газети «Вгору» розповів головний тренер команди Олександр Сапельняк.

 

Головний тренер «Миру» Олександр Сапельняк 

— Олександре Яковичу,  як   ви оцінюєте виступ «Миру» у минулому чемпіонаті?

— Двоїсте враження. З командами, що лідирували, ми зіграли непогано, відібравши очки у всіх лідерів. Футболістів настроювати на матчі не було потреби. Вони виходили і цілком віддавалися грі. Тому  харківський «Металіст-1925» переграли двічі (2:0, 4:1) та зіграли внічию (1:1). Над переможцем групи дніпровським «Дніпром-1» маємо перемогу (1:0) та нічию (1:1). З новокаховською «Енергією» теж поділили очки, маючи по одній перемозі та нічию. Вважаю, не допрацювали з командами, що перебували в кінці турнірної таблиці і втратили свої заплановані очки — із запорізьким «Металургом», миколаївським «Суднобудівником»,  «Інгульцем-2». Особливо не вдався старт третього кола, коли весною хоча і не програвали, але у чотирьох матчах втратили очки, зігравши внічию з не завжди  сильними суперниками,. Футболісти старалися, але чогось не вистачило. Слід зазначити, що на останню гру в Одесі з «Реал Фармою» зібралися і дали бій, вирвавши перемогу, що у підсумку й забезпечило нам п’яте місце. Зіграли б краще з аутсайдерами, а ми з ними не добрали шість-вісім очок, місце було б вище. А так – маємо те, що маємо.

 

На футбол у Горностаївці ходили і ходять усім селом

— А які лінії в команді не зіграли так, як хотілося б?

— Ми небагато пропускали, бо вдало грав захист на чолі з голкіпером Артемом Кулінічем. Він для другої ліги чудовий воротар. У мене найбільше  претензії до середньої лінії. Хотілося б кращих   дій від атакуючої ланки. Думав, краще зіграють Денис Бондаренко та Андрій Сорокін. На них покладалися функції організаторів атак. Але в Дениса та Андрія часто-густо не виходило так, як потрібно було. Вони частенько діяли невпевнено і  не брали на себе відповідальність за продовження атаки. А нападник Олексій Бойко в кількох матчах, забиваючи голи, сам мав би вирішувати долю поєдинків. Але дуже багато моментів він не реалізовував.

— Наша футбольна зірка, параолімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту з футболу Іван Доценко допоміг команді?

—   Він зіграв на своєму рівні, ставши кращим бомбардиром. Йому 34 роки, а він виходить і забиває. Ми дуже вдячні йому. Іван серйозно ставиться до тренувань та ігор.  Він став взірцем для інших футболістів.

— Який   матч у чемпіонаті «Мир» провів  найкраще?

— Він не один. Наприклад, із лідером «Дніпро-1» на виїзді  перемога, а вдома — нічия. Але найбільш приємною була перемога з рахунком 4:1 у Харкові, коли розтрощили «Металіст». А він  посідав друге місце, ми йому відстрочили завоювання путівки до першої ліги.

— Президент футбольного клубу «Мир» Іван Іванович Доценко як оцінив виступ?

— Він націлював нас на третє місце. Хоча загалом задоволений. Але, підбиваючи підсумки, висловив кілька суттєвих зауважень.    В одній грі не дотиснули, в іншій — мали можливості забити, та не забили Тому і втратили очки в кількох іграх, де могли завоювати їх. У результаті могли посперечатися за третє місце та насилу стали п’ятими. Тому завдання боротися за третє місце буде актуальним у цьому чемпіонаті. Хочу відзначити, що в клубу перед гравцями немає ніякої фінансової заборгованості.

 

Президент ФК «Мир» Іван Доценко (справа) та Олександр Сапельняк з трофеем — «Кубком Криму»

— Як розпочали підготовку до нового чемпіонату, і які втрати в команді?

— Ми зібралися 25 червня. Поки команду залишили півзахисники Денис Бондаренко та Андрій Сорокін. Денис зараз готується до сезону у новокаховській «Енергії». Повернувся додому в Запоріжжя за сімейними обставинами захисник Євген Іздебський.  Поїхав спробувати свої сили в іншій команді захисник Денис Притиковський.

— Як плануєте готуватися до нового чемпіонату?

— У нас тижневий цикл підготовки. Тренуємося. Плануємо спаринги. Потім надаємо пару днів вихідних і знову до тренувань. Більшість часу будемо готуватися у Горностаївці. Тут база хороша. Усе є для якісної підготовки. Тільки важкувато знаходити команди для контрольних поєдинків. Але цю проблему, сподіваюся, вирішимо.

  — В які ланки плануєте підшукати виконавців?

— По-перше шукаємо воротарів. Бо Артем Кулініч теж вирішив пошукати кращої долі і хоче спробувати свої сили у іншій команді. Шукаємо центрального захисника, адже Притиковський може не повернутися до «Миру». Ще нам потрібен атакуючий півзахисник і нападаючий. Бо Бойко хоче теж піти. Його запрошують за кордон. Він поки що в команді, але час покаже. Іде пошук виконавців.

— Яким, на ваш погляд, має бути   цей чемпіонат?

 — Обіцяє бути не менш напруженим, ніж останній. Поповнили нашу групу «Б» херсонський «Кристал», «Гірник» з Кривого Рогу і нова команда з Запоріжжя МФК «Металург». Та й ті, що випали з першої ліги — «Нафтовик-Укрнафта» з Ахтирки та «Кремінь» із Кременчука — не подарунки. Тому розслаблятися   не можна.

 

Команда «Мир» — дворазовий переможець «Кубка Криму»