Спортивне чудо в Олешках

5 лет назад 0

У середу, 1 травня, в Олешках відбулося велике футбольне свято. На реконструйованому стадіоні «Старт» проходив матч півфіналу Кубка України з футболу серед жіночих команд. «Восход» зі Старої Маячки приймав команду ФК «Львів».

Цей колись занедбаний стадіон було важко впізнати — пластикові сидіння, табло, бігові доріжки. На полі — чудовий трав’яний газон,. Всі зручності для глядачів.

Наш кореспондент онлайн газети «Вгору» задав декілька запитань директорові стадіону «Старт» Валерію Майкову.

— Валерію Миколайовичу, сьогодні у вас на реконструйованому стадіоні відбувся перший футбольний матч, що зібрав багато прихильників спорту. Це  дебют після реконструкції. Розкажіть, що зробили зі старим стадіоном?

 

Ось такий вигляд зараз має адмінбудівля і одна з трибун.

— Завдяки небайдужим людям були знайдені кошти. Також допомогу надали міська і районна влада. Всього вже витрачено більше 12 мільйонів гривень. За цей час реконструювали футбольне поле, яке було замале. Розширили його до необхідних розмірів. Тепер воно вкладається в стандарт — 105 на 68 метрів по розмітці. Зробили автоматизований полив. Газон зараз просто ідеальний. Навколо футбольного поля поклали нові синтетичні доріжки. Є електронне табло. Для глядачів збудували чудові трибуни на 2 тисячі 200  місць з пластиковими сидіннями та навісами від негоди та сонця. Відбудували корт для великого тенісу. Також реконструювали, а фактично заново відбудували стрілецький тир. Маємо хороший всепогодний майданчик для гри у міні-футбол. Привели у порядок адмінбудівлю, маємо хорошу сучасну дикторську. Звідти є можливість не тільки робити оголошення, а й  керувати електронним табло. У цій будівлі є невеличкий спортивний зал з роздягальнею і душовою. Його теж відремонтували і привели до належного стану.  

 

Уболівальники почали освоювати зручні трибуни.

— Однак реконструкцію ще не завершено?

— Так. Є у планах освоїти мільйонів 12. Плануємо збудувати ще один футбольний майданчик 40 на 22 метри. Збираємося добудувати тир до сучасних європейських стандартів. Хочемо зробити освітлення ядра стадіону. Чотири щогли освітлення вже закладені у проекті. Отже, можна буде грати в футбол увечері, займатися після спортом роботи. Робимо проект з реконструкції сучасних роздягалень для спортсменів і приміщень для працівників стадіону. Проведемо озеленення. Буде надсучасний стадіон не тільки для нашого невеличкого міста.

Тенісний корт з трав’яним газоном.

— Стадіон сучасний є. А футбольна команда , яка б грала хоча б у чемпіонаті області чи навіть у чемпіонаті України серед аматорів, буде?

— Однозначно буде. Завершимо реконструкцію і  створюватимемо хорошу команду. Вона спочатку братиме участь у першості області, а в перспективі пройдемо усі сходинки до команди професіоналів другої ліги. Стадіон буде доступним для прихильників усіх видів спорту. Будемо робити все, аби якомога більше залучити людей до зорового способу життя.

Є і затишний куточок для відпочинку.