Третій «Кубок Криму» — пішов до історії

5 лет назад 0

Завершився третій розіграш «Кубка Криму» з футболу. Він за традицією відбувався у Херсоні, на стадіоні «Освіта» — на полі зі штучним покриттям  комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

За почесний трофей разом із сімферопольською «Таврією», що нині базується у Бериславі, змагалися сім команд з Херсонської області. Три з них — професійні колективи, що грають у другій лізі чемпіонату України: «Кристал» з Херсона, «Мир» із Горностаївки Новотроїцького району та «Енергія» з Нової Каховки. Та ще чотири аматорські команди — учасники чемпіонату області: «Таврія» з Новотроїцька, «Кронау» з Високопілля, «Дружба» з Новомиколаївки Високопільського району і «Хлібороб» із Нижніх Торгаїв.

Змагання тривали більше тижня. Команди були розбиті на дві групи. Після того, як були зіграні усі матчі в групах, колективи, що посіли перші місця, «билися» за почесний трофей. А хто фінішував на другому місці – розігрували загальне третє місце.

Переможцем став «Кристал», який у цікавому й багатому на голи матчі переміг у додатковий час із рахунком 4:3, змінивши на цій «посаді» дворазового володаря цього почесного трофею «Мир».

А третє місце несподівано дісталося «Хліборобу» з Нижніх Торгаїв, який ще у минулому році грав у першій лізі  чемпіонату області. Він переграв новотроїцьку «Таврію» — 3:1.

Ось як оцінювали виступи наших професіональних команд протягом турніру головні тренери на сайті обласної федерації футболу.

Сергій Шевцов головний тренер «Кристалу».

Серій Шевцов – головний тренер херсонського «Кристалу»:

 — Що стосується стовідсоткового результату на турнірі, то ми завжди налаштовуємо хлопців на перемогу, бо психологія переможця формується у всіх матчах, як контрольних, так і в змаганнях на турнірах, уже не кажучи про офіційні ігри чемпіонату. На жаль, під час групових змагань у нас травмувалися два центральних захисники, тож у фіналі було важкувато. Загалом виступом команди я задоволений. Щодо старту чемпіонату — шукаємо суперників на пару ігор. Найвірогідніше це будуть колективи з другої ліги, бо перша вже розпочне свої змагання. Хочемо обов’язково зіграти не на штучному, а на трав’яному полі, аби провести адаптацію до земляних полів, на яких гратимемо у чемпіонаті.

 

  Олександр Сапельняк головний тренер «Миру».

Олександр Сапельняк – головний тренер команди «Мир» Горностаївка:

— На першому етапі президент клубу поставив завдання  вийти у фінал. У фіналі нам протистояв «Кристал». Це був зовсім інший рівень гри — в’язкий та емоційний. Щодо чемпіонату, то ми майже укомплектувалися. Крім того, «Мир» розраховує на нашого кращого бомбардира Івана Доценка. Він не грає на полях зі штучним покриттям. У нього проблеми зі спиною. Але у чемпіонаті Іван обов’язково допоможе. Тому зараз нам потрібно було його поберегти.

 

Олег Федорчук головний тренер «Енергії».

Олег Федорчук — головний тренер новокаховської «Енергії»:

— Виступ команди на турнірі оцінюю на трієчку з мінусом. Бо були футболісти, що себе зарекомендували, а ціла група гравців практично не проявила себе. Може, це втома, адже ми працювали, тренуючись двічі на день. Навіть проводили друге тренування після ігор. І якщо врахувати, що це штучне поле, а ми працюємо на  трав’яному полі, думаю, це  має значення. Тут і відскік м’яча інший, і розміри поля менші. У нас на турнірі було кілька вилучень, тому потрібно подумати, як підвищити ігрову дисципліну. Бо якщо так гратимемо в чемпіонаті, то проблем буде багато. Звісно, завжди можна знайти причини, але ми були непереконливими у всіх іграх. Особливо на стандартних положеннях. Проблеми є. Додалися гравці, ще не все виходить. Немає повної зіграності. Є травмовані. Серед них ключовий гравець Дєдяєв. Ми розуміємо проблеми. Але вірю, що до початку ігор чемпіонату підготуємося. Тому хочу заспокоїти наших уболівальників Не все так трагічно. Ми зараз готові краще, ніж торік на цей час. Будемо рухатися вперед. 

Сергій Шевченко головний тренер «Таврії».

Сергій Шевченко — головний тренер сімферопольської «Таврії»:

— Турнір дуже цікавий. Час проведення вибраний вдало. Пограли на чудовому полі. Це вже третій розіграш, а організація в усі роки була просто чудовою. Якщо  зараз нашу команду  порівняти з «Таврією» ще піврічної давнини, коли ми грали практично одним складом, то нинішній колектив ще зовсім сирий, і тільки починається створюватися його хребет. Тому ми в цьому турнірі на рахунок не зважали. «Таврія» зібралася лише 25 лютого. І ми просто зробили набір гравців, бо у команді залишилося лише сім футболістів. Це не  виправдання, а реальність. Добре, що  проводився цей турнір, який дав можливість переглянути претендентів на поповнення «Таврії». Тому після змагань у нас з’явилася якась картина про нинішні можливості  команди. Ці змагання дали можливість запросити вже пару футболістів досвідчених. У подальшому будемо шукати виконавців. Роботи чимало. Наш виступ, звісно, потрібно оцінити як незадовільний. І не дивно, бо з команди пішло дванадцять гравців основного складу. А функціональні можливості новачків і тих гравців, що залишилися, однозначно треба піднімати на більш високий рівень. Та і комплектуватися до старту будемо, щоб підсилити усі позиції. Що стосується переможця  «Кристала», ми і до цього вважали його  дуже сильною командою —  одним із головних претендентів на перемогу. У неї хороший підбір гравців,  херсонці посідають друге місце в турнірній таблиці. Що стосується завдань на закінчення цього чемпіонату, то нам потрібно дограти, дотягнути до кінця. Може, фінансове забезпечення покращиться, тоді про щось можна буде говорити.

Слід зазначити, що  турнір дуже потрібний для наших команд у період підготовки. Він був організований добре. Адже матчі відбувалися кожного дня. А вся напруга з підготовкою лягла на плечі Херсонської обласної федерації футболу. І хоча більшість. ігор проходило в робочі дні, вони збирали велику кількість глядачів. Та ще матчі транслювалися по інтернету. За ними могли спостерігати не тільки на Херсонщині, а й по всій Україні і навіть у Криму. Однак у кожних змаганнях є що вдосконалювати, що і роблять організатори. І, наприклад,  не з їх вини вболівальникам доводилося стояти по п’ять годин, бо на стадіоні нема де присісти. Уже настав час, аби навколо поля зі штучним покриттям поставити пару рядів пластмасових стільців. Тим паче, тут постійно протягом року проходять різноманітні дитячі змагання.  Але як би там не було, третій турнір завершився і пішов в історію. Прихильники футболу  з нетерпінням будуть чекати на наступні змагання.