101 На Сторожі Безпеки. Серпень 2019

5 лет назад 0

В останній літній місяць рятувальникам Херсонщини довелось ліквідувати понад 300 пожеж. Здебільшого палало на відкритих територіях, зафіксовано і десятки пожеж житла, транспортних засобів, господарчих споруд.
Сухостої, лісосмуги, пожнивні залишки, лісові масиви, сміття – пожежі, що виникають на відкритих територіях. На їх ліквідацію постійно виїжджають рятувальники, а також команди місцевої пожежної охорони. Зокрема, в обідній час загорілись суха трава і сміття на старому кладовищі по вулиці Кулика в Херсоні. Суворовські вогнеборці цю пожежу оперативно ліквідували на площі 100 кв. м. До пожежі призвела звичайна людська необережність у поводженні з вогнем.

Часто виникають пожежі грубих кормів. Наприклад, у Малокаховці Каховського району в господарчій споруді через самозаймання вогонь охопив 400 тюків соломи вагою 8 тонн. А у приватному домоволодінні по вулиці Шмідта в Скадовську через пустощі 12-річного хлопця зайнялась скирта соломи вагою 90 тонн. Пожежу, що виникла ще з вечора повністю ліквідувати вдалось лише вранці.