Асоціація міст закликала Зеленського зупинити тиск на місцеве самоврядування

4 года назад 0

Правління Асоціації міст України звернулося до Президента України Володимира Зеленського щодо припинення безпідставного тиску на місцеве самоврядування та забезпечення спільної роботи центральних органів влади та органів місцевого самоврядування в боротьбі з епідемією коронавірусу та економічною кризою.

Як повідомляє пресслужба АМУ, у зверненні йдеться, що Асоціація вважає неприпустимим протистояння центральної влади та місцевого самоврядування

У зв'язку з цим, висловлено пропозицію надати органам місцевого самоврядування право, у визначених законом та Урядом межах, пом’якшувати умови карантину для громадян та суб’єктів господарювання. Аргументується це тим, що органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах, а тому повинні мати змогу на місцях ухвалювати рішення, залежно від конкретної ситуації в громаді.

Також у Зверненні звернули увагу на кількість порушених кримінальних справ проти представників місцевого самоврядування, "обґрунтованість яких викликає величезні питання".

"В умовах економічної кризи та пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, коли місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність міст, селищ та сіл, тиск правоохоронних органів і прокуратури несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України, оскільки фактично паралізує роботу муніципалітетів з надання відповідних послуг ", – зазначили в Асоціації.

При цьому в АМУ висловили переконання, що у нинішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно з метою убезпечення громадян України від поширення коронавірусної хвороби та зниження впливу наслідків економічної кризи на добробут кожного українця, передає Обозреватель.