Аварійний корпус та старі парти — реалії херсонської гімназії

6 лет назад 0

Батьки учнів Гімназії №3 відмічають незадовільний стан будівлі освітнього закладу та відношення керівництва до стану справ. Такий лист надіслала в нашу редакцію Юлія Тищенко:

"Це гімназія №3 розташована у Комсомольському районі міста Херсона — у мікрорайоні Корабел, з 2000 року їй було присвоєно ім’я Почесного громадянина міста Херсона, директора суднобудівного об`єднання, В. Ф. Заботіна, 100-річчя якого відзначать у грудні цього року.

В той час школа, що носить його ім’я потерпає від відсутності турботливого ставлення.

Цитуємо з сайту гімназії: Гімназія – це два сучасні окремі корпуси для навчання.

А це частина «сучасного» корпусу. Була закрита як аварійна минулого тижня, а саме 23 жовтня. У зв’язку з чим частина класів була відселена у інші приміщання. Добре, що на стан будівлі херсонської гімназії звернули увагу зараз, до її руйнування. Адже Україна має прикрі випадки руйнування шкіл. Прикрі – тому, що досі обходилося без жертв, але той факт, що за останній рік вже дві школи, насторожує. Бо свідчить про недбале ставлення, до безпеки найдорожчого – наших дітей, майбутнього країни.

На останок. Приклад турботи про дітей. Ось такі парти чекають на первачків гімназії №3, що прийдуть до школи після канікул 6 листопада.

До слова, у всіх класах й кабінетах початкової школи стоять сучасні парти. Звернення батьківського комітету до керівництва з проханням вирішити це питання, не знайшло відгуку. «Парт немає. З іншої аудиторії, куди діти приходять займатися англійською, міняти не будемо. Купуйте. Пишіть скарги.»

Перший клас перший раз. Виникає питання, керівник закладу в очі бачив парти в літку? Чи були хоч раз поданні керівництвом заявки на придбання нових парт за бюджетні гроші? Чому і як вони досі є в закладі? Чому не списані? Гроші є, але чомусь не доходять до школи.

Херсонській області, з найбільшою кількості аварійних шкіл, дійсно не знайшлося куди подіти 60 мільйонів державної освітньої субвенції?

Повернемося в гімназію, нараз всі чекають результату й висновку комісії, яка прояснить ситуацію з аварійною частиною школи, тим часом всі класи-«переселенці» повідомили, що імовірно у цьому навчальному році навчання в аварійній будівлі поновленно не буде.

На батьківських зборах, директор повідомив, що початковій школі виділено пів мільйона, які підуть на заміну вікон та дверей – 300 тис. грн., та 200 тис. грн. на придбання лінолеуму. А на парти (потрібно 12 шт) для першого класу напевно не вистачає , чи то грошей, чи то бажання створювати маленьким громадянам належні умови для навчання.

Навіть з огляду аварійності, турботи щодо потреб школи не надто побільшало…місто живе іншими, більш нагальними, напевно, питаннями".