Аудитори виявили порушення у Шевченківській сільській раді

6 лет назад 0

Фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 96,7 тис. грн виявили державні аудитори Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області під час ревізії окремих питань сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Шевченківської сільської ради Скадовського району.

Аудитори виявили, що протягом 2012-2017 років рада не коригувала розмір місячної орендної плати за договорами платного користування частинами закритої внутрішньогосподарської зрошувальної системи. Тому сільським бюджетом недоотримано коштів в загальній сумі понад 59 тис. грн.

Крім того, трьома підрядниками було завищено обсяги виконаних робіт з реконструкції системи опалення адмінбудівлі Шевченківської сільради, ремонту дитячого садка та реконструкції діючого вуличного газопроводу на загальну суму 17,6 тис. грн.

Також аудитори виявили порушення фінансової дисципліни, зокрема порушення з нарахування та виплати заробітної плати на суму 17,7 тис. грн. За порушення порядку організації і ведення бухгалтерського обліку на трьох посадових осіб складено адміністративні протоколи.

За результатами ревізії направлено вимоги по усуненню виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності. Матеріали ревізії передані до правоохоронного органу.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області