Без планшету та грошей: інтернет-шахраї обдурили троїх жителів Херсонщини

5 лет назад 0

Шахраї ошукали трьох жителів різних районів області на суму більше 10000 гривень.

У чергову частину Генічеського відділу поліції звернувся 35-річний житель одного з сіл району. Чоловік розповів, що на відомому сайті знайшов оголошення про продаж мобільного телефону. Ціна була привабливою і чоловік захотів придбати телефон. Він перерахував на банківську картку продавця усю суму за телефон – 3320 гривень. Після чого, продавець перестав виходити на зв’язок, повідомили в ГУ НП у Херсонській області.

Ще одною жертвою став автолюбитель із Голопристанського району. Чоловік хотів придбати через інтернет автомобіль «ВАЗ 2101». Домовився з продавцем та перерахував на його банківську картку завдаток у сумі 7200 гривень. Але власником автівки він так і не став.

Не отримав омріяний планшет і 49-річний херсонець, який перерахував на картку шахрая 2600 гривень.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції вживають заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даних злочинів.

Поліція застерігає херсонців: щоб уберегтися від інтернет-шахраїв, варто оплачувати покупки лише після їх отримання та перевірки якості товару.