Бібліотека імені Дніпрової Чайки започаткувала фахову студію для працівників бібліотек ОТГ

5 лет назад 0

У Херсонській області триває процес формування об’єднаних територіальних громад, а отже – змінюються умови функціонування закладів культури, зокрема й бібліотек. У відповідь на нові виклики Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки започаткувала проект організації фахових студій «Три «і»: інтеграція, інновації, інтерактивність», адресований працівникам бібліотек ОТГ області, що обслуговують дітей, у першу чергу – спеціалізованих. Студії передбачають проведення майстер-класів, тренінгів, стажувань та практикумів, у залежності від рівня підготовленості та практичних потреб учасників.

15 травня в обласній дитячі книгозбірні відбувся перший з цих заходів – пілотний семінар-практикум на тему «Організація обслуговування сучасної дитини-читача: інтеграція, інновації, інтерактивність». Його програма включала не тільки ознайомлення з впровадженням новітніх технологій у бібліотечну практику та новаціями у популяризації книги й заохочення до читання сучасних дітей, але також і відповіді на фахові питання, що є важливими для наших колег: робота з бібліотечними фондами, організація простору сучасної бібліотеки, впровадження Універсальної десяткової класифікації.

Із семінару його учасники поїхали додому не з порожніми руками: окрім нових знань і практичних навичок, отримали в подарунок добірки книжок сучасних українських письменників та власні видання бібліотеки імені Дніпрової Чайки – настільні ігри, збірники дитячої творчості, а також електронні ресурси, створені фахівцями обласної бібліотеки – для використання в роботі з юними читачами.