«Бюджетні» питання винесено на розгляд позачергової сесії

4 года назад 0

Напередодні позачергової сесії Херсонської обласної ради постійна комісія з питань бюджету та фінансів зібралася на своє 51-ше засідання. Проходило воно в умовах оголошеного карантину: кілька членів комісії були присутніми, решта – у дистанційному режимі. Традиційно головував на зібранні депутат Херсонської обласної ради Павло Філіпчук.

Таким чином, комісія вирішила включити субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, що додаються.
Також депутати дійшли згоди збільшити видатки Департаменту здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації на реалізацію заходів програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Херсонської обласної ради на 2020-2021 роки на суму 1500000 грн за рахунок залишку коштів медичної субвенції, що склався станом на 01 квітня 2020 року, за рахунок зменшення на відповідну суму власного фінансового ресурсу.

650 тис. грн, які передбачені Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації для забезпечення засобами індивідуального захисту, будуть направлені Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації на видатки проживання медичних працівників та інших категорій, які будуть долучені до боротьби з коронавірусом.

150 тис. грн з резервного фонду передбачили Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації для забезпечення засобами індивідуального захисту.

З 850 тис.грн, передбачених Департаменту будівництва обласної державної адміністрації на транспортного забезпечення, 600 тис. грн направлять Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації на забезпечення паливно-мастильними матеріалами медичних комунальних некомерційних підприємств.

Загалом депутати направили додатково двадцять мільйонів гривень на фінансування заходів щодо протидії поширення в Херсонській області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.