Центру гемодіалізу у Гопрах потрібні лікарі — бажаючим обіцяють житло

6 лет назад 0

8 червня у Голій Пристані на території КП «Голопристанський центр первинної медико-санітарної допомоги» відбулося відкриття сателітного районного відділення амбулаторного гемодіалізу центру нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу Херсонської обласної клінічної лікарні. Але приймати пацієнтів почнуть через місяць, після завершення всіх організаційно-технічних робіт, йдеться на офіційному сайті ХОДА.

Вже встановлено систему очистки води та 5 апаратів для гемодіалізу (на фото). Проте потрібні освічені спеціалісти та дипломовані лікарі-нефрологи, поки що в центрі працює 8 осіб, зазначив міський голова Голої Пристані Олександр Бабіч. Він пообіцяв, що міська влада забезпечить новоприбулих працівників житлом.

Центр обслуговуватиме хворих Голопристанського, Олешківського, Каланчацького та Скадовського районів. Максимальна потужність відділення у режимі 2-змінної роботи 6 днів на тиждень складає 20 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії, але цю кількість планують збільшити до 40-ка.

Подібний центр гемодіалізу планують відкрити і в Генічеську.

Фото сайт ХОДА