Чи буде знову в херсонських маршрутках тариф 5 гривень?

7 лет назад 0

Тарифи на проїзд в маршрутках Херсона повернули з 5 до 3 гривень, але ж «не все так гладко».

Міський голова Володимир Миколаенко подав апеляцію в Одеський суд по рішенню Херсонського суда.

Нагадаємо, суддя Херсонського міського суду Валерія Дорошинська забезпечила позов народного депутата Юрія Одарченко до Херсонскьої міської ради з питання підвищення проїзду в маршртних таксі до 5 гривень. В рамках забезпечення позову суд призупинив дію рішення виконкому Херсонської міської ради про підвищення тарифу за проїзд.

«На ухвалу суду по 3 гривні подана апеляція і справа направлена в Одесу. Там представники Херсонського міськвиконкому мають довести, що тариф треба невідкладно повернути до 5 гривень — така позиція Миколаенко», — прокоментував депутат Херсонської міської ради Дмитро Ільченко.

Як стало відомо, засідання апеляційного суду Одеси відбудеться 15 березня, де і буде прийнято рішення «3 чи 5 гривень».

Сьогодні, на позачерговому засіданні сесії Херсонської міської ради, повинні були розглянути "тарифні" питання: "Про скасування рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 10.02.2017 №42" та "Про встановлення тимчасової заборони на прийняття виконавчим комітетом Херсонської міської ради рішення про підвищення тарифу на послуги з перевезення пасажирським автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в м Херсоні " .

Міський очільник доволі швидко завершив сесію, використавши момент з недостатньою кількістю голосів, а саме трьох. Депутати Сергій Волошинов, Сергій Собчук та сам міський голова не проголосували за затвердження регламенту роботи депутатів на сесії. В підсумку:  «Сесія не правочинна!»

Вкотре!

Також, на завтрашньому черговому засіданні сесії міської ради, за словами депутата Віталія Богданова, буде піднято питання про скасування рішення.

«Міський голова вже не перший день «тащить» питання по тарифам. Сьогодні місцеві жителі могли побачити, що один з найважливіших голосів був саме від Миколаенко, але він не проголосував.  В нас є на руках рішення робочої групи, де першим питанням завтрашньої сесії міськради стоїть «відміна рішення членів виконавчої ради про підняття тарифу в маршрутках до 5 гривень».  Відмінити тариф треба до 15 березня, бо перевізники мають надію на засідання Одеського суду та підвищення тарифу до 5 гривень», — прокоментував сьогоднішню сесію міськради Богданов.

Нагадаємо, завтра о 10:00 депутати Херсонської міської ради збираються на чергову сесію.

«Мер і його команда бажають для всіх херсонців підняти тариф до 5 гривень з 15 березня», — підсумував Богданов.