День відкритих дверей у Лавреньовці

5 лет назад 0

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова пройшов День відкритих дверей. Книгозбірня також долучилася до оголошеної Українським інститутом книги та Українською бібліотечною асоціацією акції «Бібліотеки повні людей».

У читальній залі учні 6-7 класів ЗОШ №54 за допомогою бібліопутівника «Топ-5 бібліотек світу» здійснили віртуальну мандрівку, щоб дізнатися про найбільш відомі та незвичайні бібліотеки у різних країнах. Також у школярів була можливість поринути у дивовижний світ книг та фільмів про бібліотеки та бібліотекарів.

Бібліотекарі відділу абонемента книгозбірні підготували книжкову виставку «КнигоХвиля ТОП-50» найпопулярніших жанрів – фентезі, детективи, любовні романи, книги для саморозвитку, література для підлітків. Кожен з читачів, завітавши в бібліотеку, міг знайти щось цікаве для себе, адже протягом дня проводились огляди представленої літератури

Вчителі мистецтвознавчих дисциплін шкіл області – слухачі курсів з підвищення кваліфікації Херсонської академії неперервної освіти завітали у відділ мистецтв, аби поцікавитись новими надходженнями профільних видань. Зі своєї сторони, працівники інформаційно-бібліографічного відділу організували для педагогів бібліотечний квест «Океан Інформації», який познайомив їх з фондами, виставками, електронними ресурсами книгозбірні.

Цього дня відділ мистецтв відвідали і студенти кафедри образотворчого мистецтва Херсонського державного університету. Консультації для них провела давній друг і шанований читач книгозбірні – доцент кафедри образотворчого мистецтва ХДУ Надія Постолова.