Депутати Херсонської обласної ради обговорили питання фінансування гуманітарної сфери

6 лет назад 0

22 травня відбулось засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності. Під головуванням Володимира Шадріна було розглянуто ряд важливих питань гуманітарної сфери, які планується винести на найближчу сесію облради.

Перед початком засідання депутати привітали своїх колег Олександра Книгу та Галину Толубець – вони відсвяткували свої дні народження. Володимир Шадрін побажав їм наснаги та плідної роботи.

Так, депутати підтримали внесення змін до програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 – 2020 роки. Як доповіла начальник управління інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга Савенко, планується організація заходів щодо висвітлення діяльності депутатів Херсонської обласної ради. На думку членів комісії, це допоможе виборцям слідкувати за роботою людей, яких вони делегували до обласної ради для захисту своїх інтересів. Варто зазначити, в рамках програми в регіоні буде проведено обласний конкурс “Краща книга Херсонщини”. Найближчим часом буде створено спеціальну комісію, яка буде відбирати твори кращих письменників у 7 номінаціях. Кожен переможець отримає 25 тисяч гривень – ці кошти письменники зможуть направити на розвиток своєї творчої діяльності.

Члени комісії розглянули питання змін до рішення ХVI сесії обласної ради VІІ скликання від 22 грудня 2017 року № 679 “Про обласний бюджет на 2018 рік”. Згідно цього проекту рішення планується виділення коштів на ремонтні роботи та закупівлю матеріальних засобів в комунальних закладах Херсонської обласної ради та навчальних закладах регіону. Члени комісії акцентували увагу на тому, що обласні кошти мають витрачатися раціонально. А представники місцевих органів влади мають докладати зусиль для того, щоб знаходити кошти у власних бюджетах.

Крім того, під час засідання комісії було розглянуто декілька звернень. Так, представники Херсонського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” ініціювали питання щодо встановлення пандусів та підйомників для людей з обмеженими можливостями у Херсонському вищому училищі фізичної культури та готелі “Динамо” в Новій Каховці. Комісія направить звернення до керівників вказаних вище закладів з проханням втілити дані ідеї в життя. Окремо депутат Іван Гончарський звернув увагу своїх колег на необхідність виділення коштів на ремонт будинку культури в селі Михайлівка Скадовського району.