Депутати Херсонської обласної ради розглянули звернення громадян стосовно надання матеріальної допомоги

6 лет назад 0

Сьогодні, 24 травня, пройшло засідання постійної комісії з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Під головуванням депутата Михайла Романія було розглянуто 104 питання.

Так, члени комісії підтримали проект рішення “Про внесення змін до рішення ХVI сесії обласної ради VІІ скликання від 22 грудня 2017 року № 679 “Про обласний бюджет на 2018 рік та про укладання договорів щодо передачі коштів субвенції у 2018 році.В рамках вказаних змін планується в тому числі виділити кошти на придбання пересувного мамографа для проведення виїзних обстежень жінок. У співфінансуванні беруть участь районні бюджети та бюджети ОТГ. Як зазначили члени комісії, потрібно, щоб органи місцевої влади, які мають виділяти кошти на мамограф, та жителі районів розуміли важливість придбання такого обладнання, яке дасть можливість діагностувати хвороби на ранніх стадіях. Разом з тим, депутат Олександр Граб відзначив, мамографи мають бути у кожній лікарні – на сьогоднішній день цим похвалитися можуть далеко не всі заклади охорони здоров’я.

Комісія підтримала внесення змін у заходи обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки. Крім того, депутати розглянули лист Херсонської ОДА про розгляд висновків та рекомендацій постійної комісії від 23 лютого 2018 року №19-4 “Про інформацію щодо роботи тимчасової робочої групи з проведення аналізу діяльності громадських організацій, які фінансуються з обласного бюджету”. Наразі створена спеціальна конкурсна комісія, яка визначить громадські організації, які буде підтримувати Херсонська обласна рада. Депутати звернули увагу на те, що дана комісія повинна не допускати виділення коштів на зарплати керівників таких формувань, а також рекомендувала внести до її складу представників Херсонської обласної ради. “Ми бачимо, що громадські організації звертаються за коштами, але потім не можуть підтвердити, як гроші були використані”, – зазначив Михайло Романій і додав, що конкурсна комісія має вирішити цю проблему.

Члени комісії розглянули 93 звернення громадян стосовно надання їм матеріальної допомоги. Дане питання буде розглядатися на сесії, і найближчим часом люди, які опинилися в складних життєвих умовах, отримують кошти із обласного бюджету.