Депутати Херсонської облради погодили перерозподіл субвенції на «пакунок малюка»

6 лет назад 0

19 вересня відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Про це повідомляє прес-служба облради.

У ході роботи депутати розглянули звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2018 року та підтримали внесення змін до рішення ХVІ сесії обласної ради VІІ скликання від 22 грудня 2017 року № 679 «Про обласний бюджет на 2018 рік».

Зокрема, зміни до бюджету пов’язані із реалізацією пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (постанова Кабміну від 20 червня 2018 року № 512). У зв’язку з цим, депутати погодили перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 3330,0 тис. грн.

Також члени профільної комісії підтримали 20 звернень депутатів обласної ради стосовно надання матеріальної допомоги на лікування.

Декілька питань, з якими звернулися жителі міста та області, були не в компетенції обласної ради. Зокрема, вони стосувалися надання субсидій на оплату комунальних послуг та встановлення пільг членам родини. Питання такого характеру були направлені до Херсонської обласної державної адміністрації, оскільки саме ця структура є виконавчим органом влади і в її повноваженнях вирішення даних проблем.

Загалом члени комісії розглянули 30 питань, з яких підтримано 23, інші – 7 питань – відправлено на доопрацювання.