Депутати ініціювали збільшення суми одноразових виплат учасникам Другої світової війни

4 года назад 0

Під головуванням Михайла Романія сьогодні, 13 лютого, відбулось засідання постійної комісії з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Також над розглядом питань порядку денного працювали депутати Олександр Граб та Олег Довбиш за участі керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Перш за все, депутати ознайомилися із запропонованими змінами до обласного бюджету Херсонщини на 2020 рік, а також до програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік та до Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021-2027 років. Оскільки ці питання носили суто «технічний» характер, то всі отримали позитивне рішення.

Більш детальніше члени комісії зупинилися над розглядом змін до профільного документу – обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020-2024 роки. Крім них, голова комісії Михайло Романій висловив думку щодо необхідності збільшення суми одноразової матеріальної допомоги учасникам Другої світової війни, яких в області залишилося близько 300 осіб. Депутати підтримали пропозицію свого колеги та направили відповідну рекомендацію Департаменту соціального захисту населення ХОДА для проведення відповідних розрахунків.

Також було опрацьовано близько 200 звернень громадян стосовно надання матеріальної допомоги.

Разом з цим, депутати вирішили недоцільним створення, а в подальшому утримання з обласного бюджету, обласного центру «Ветеранський простір», який має на меті надавати послуги внутрішньо переміщеним особам та ветеранам АТО/ООС. Тому що такий центр дублюватиме функції вже існуючих громадських організацій та новоствореного управління у справах ветеранів і внутрішньо переміщених осіб Херсонської обласної державної адміністрації.

На доопрацювання облдержадміністрації повернуто звернення Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» стосовно організації поїздки 25 батьків полеглих героїв по території Херсонської області.

Наостанок присутні ознайомились із резолюцією мітингу професійних спілок Херсонщини на захист трудових прав і соціально-економічних прав людини праці.