Депутати підтримали продовження фінансування програми молодіжного житлового кредитування

6 лет назад 0

Відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі.

Участь у роботі комісії узяли: Віктор Деркач (головуючий), Володимир Погрібний, Георгій Гаркуша та Віктор Лісний, за участі першого заступника голови Херсонської облради Василя Зеленчука та начальника управління з питань аналізу бюджету та регіональних програм виконавчого апарату Херсонської обласної ради Ігоря Шепелєва.

Найбільше питань, які входили до порядку денного, стосувалися ремонту автомобільних доріг загального користування. Так, розглянувши звернення районних рад Олешківського та Високопільського районів щодо проведення ремонту автомобільних доріг: Великі Копані – Стара Маячка та Великі Копані – Ювілейне (Олешківський район) та Високопілля – Велика Олександрівка – Берислав, було вирішено рекомендувати облдержадміністрації включити ці об’єкти до переліку ремонту доріг на 2019 рік.

Стосовно проведення ремонту автомобільної дороги від с. Любимо-Павлівка до с. Дудчине Каховського району комісія рекомендувала Тавричанській сільській раді надати відповідну пропозицію Каховській райдержадміністрації для подальшого звернення до Херсонської обласної державної адміністрації. Оскільки перелік ремонту доріг формується на основі відповідних звернень від місцевих державних адміністрації.

При розгляді колективного звернення мешканців с. Стрілкове Генічеського району щодо реконструкції дороги по вул. Береговій та добудови дороги по вул. Центральній, вияснилося, що цю автомагістраль уже внесено до вищезазначеного переліку.

Також у ході роботи депутати взяли до відома звіти про виконання декількох обласних програм. Зокрема, у рамках програми розвитку молодіжного житлового кредитування було повідомлено, що в цьому році відбулось найбільше фінансування програми за всі 20 років – понад 15 650, 00 тис. грн, включаючи кошти державного бюджету – 89,8 тис. грн; обласного бюджету – 4 650,0 тис. грн; міського бюджету – 5 650,0 тис. грн; кошти небюджетних джерел – 5 377,8 тис. грн.

Завдяки гарному фінансуванню вдалося завершити будівництво декількох багатоповерхових житлових будинків, у тому числі двох 9-поверхових по проспекту 200-річчя Херсона в кварталі МЖК 4-А Таврійського мікрорайону, в яких отримали квартири родини учасників АТО, багатодітні та молоді сім’ї.

В.о. директора Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Олександр Руснак відзначив, що в 2018 році Херсонщина увійшла в ТОП-5 кращих областей у рейтингу поліпшення житлових умов населення. Також він звернув увагу на значне збільшення кількості учасників програми. Так, на сьогоднішній день подано 140 заявок на житлове кредитування від молодих сімей, з яких понад 20 – родини учасників АТО. Окрім того, надійшло чимало заявок від внутрішньо переміщених осіб.

Депутати підтримали звіт по цій програмі та одноголосно погодилися з необхідністю продовження її фінансування.

Розгляд програми розвитку газопостачання та газифікації Херсонської області на 2018-2020 роки перенесено на наступне засідання. Тоді ж планується і заслухати фінансовий звіт керівника херсонського аеропорту.

Третина питань порядку денного були від херсонців щодо вирішення питань з утримання багатоповерхових будинків, освітлення дитячих майданчиків тощо. Депутати обласної ради вдячні за довіру міських жителів, але, на жаль, ці питання в компетенції Херсонської міської ради, тому саме їй вони будуть переадресовані в найближчий час.

Загалом постійна комісія розглянула близько 30 питань.

Нагадаємо, у наступну п’ятницю, 12 жовтня, відбудеться ХХ сесія Херсонської обласної ради VІІ скликання.