Депутати підтримали виділення коштів на потреби обласних комунальних закладів

5 лет назад 0

Депутати обласної ради підтримали виділення коштів з обласного бюджету на потреби обласних комунальних закладів. Таке рішення було прийнято вчора на засіданні постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності.

Зокрема, члени комісії рекомендували бюджетній комісії розглянути можливість стосовно виділення коштів комунальному закладу «Херсонський обласний онкологічний диспансер» для заміни іонізуючого випромінювання з радіонуклідом Со60 в гамма-терапевтичному апараті «MultiSource». Прилад використовується для проведення брахітерапії – метод променевої терапії, при якому радіоактивні матеріали тимчасово або постійно поміщаються всередину тіла пацієнта (в пухлину або поруч з нею), для зменшення або знищення ракових клітин. До того ж, це єдиний вид лікування онкогінекологічних хворих з кровотечами.

Також погоджено виділення коштів обласній лікарні «ХОСПІС» на проведення робіт з вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горищ, а Олешківському психоневрологічному будинку-інтернату – на придбання газового котла, лічильника газу та на облаштування дистанційної передачі даних лічильника обліку природного газу.

Депутати підтримали і звернення КЗ «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради щодо виділення коштів на поточний ремонт двигуна, перетяжку крил літака Ан-2 та на придбання десяти комплектів парашутних систем «Fire Force».

Відзначимо, всі «грошові» питання будуть передані на розгляд постійної комісії з питань бюджету та фінансів, члени якої і приймуть остаточне рішення щодо джерел можливого фінансування.

Загалом у ході вчорашнього засідання комунальна комісія розглянула близько 90 питань порядку денного.