Депутати розглянули питання соціального захисту населення

5 лет назад 0

Сьогодні, 28 листопада, у Херсонській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці.

Комісія відбулась у традиційному форматі: депутати розглянули всі питання, винесені на порядок денний, а їх цього разу було понад 60, та після колективного опрацювання надали свої висновки, а у разі необхідності – рекомендації.

Зокрема, члени комісії взяли до відома звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року. У ході обговорення народні обранці поцікавилися у директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Вітренко щодо стадії готовності проекту обласного бюджету на 2019 рік. За її словами, вчора вносилися завершальні корективи, що надійшли від Херсонської обласної ради. Тож, в найближчі дні проект облбюджету-2019 буде передано на розгляд профільної депутатської комісії. Долею звернень, що надходили від районів та стосувалися фінансової підтримки тих чи інших соціальних об’єктів і в свій час отримали відповідь «можливе фінансування за наявності фінансового ресурсу», поцікавився депутат Олександр Граб. В проект бюджету вони поки що не потрапили. Однак, Департамент тримає їх на контролі і готується задовольнити у квітні 2019 роки під час розподілу можливих вільних залишків.

Одноголосно депутати підтримали проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік.

«Ця програма – життя Херсонської області. Ми всі розуміємо її важливість і значимість. Хоч в останні роки, на жаль, український народ не відчуває значного полегшення, але ми знаємо, що робота у цьому напрямку йде», – зазначив голова комісії Михайло Романій та попросив доповідача назвати найзначніші проекти, над впровадженнями яких працюватиме Херсонщина у наступному році.

Як виявилося, у 2019 році на території нашої області реалізовуватиметься 11 соціально-гуманітарних проектів, частина з яких розрахована на декілька років. Так, у 2019 році заплановано реконструювати каналізаційно-очисні споруди у Генічеську; завершити створення центру високоспеціалізованої медичної допомоги на базі комунального закладу «Обласна лікарня відновного лікування» Херсонської обласної ради (у 2018 році – проведено ремонт і реконструкцію, у 2019 році – закупівля медичного обладнання); реконструювати дитячий садок на 180 місць у Музиківці; провести ремонт, реконструкцію та термосонацію у двох садочках Виноградівського освітнього округу Олешківського району; реконструювати плавальний басейн у Чорнобаївці; створити 6 майданчиків для міні-футболу у Чаплинському районі.

Також у ході сьогоднішнього засідання депутати підтримали понад 20 звернень, що стосувалися виділення коштів на матеріальну допомогу важкохворим та особам, які потрапили у складні життєві ситуації.