Держекоінспекція стягнула 417 тисяч гривень з МКП

7 лет назад 0

Державна екологічна інспекція у Херсонській області звернулась з позовом до Мирненського комунального підприємства «Селена» про стягнення 417 тис. грн. заподіяної державі шкоди порушенням законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Позовні вимоги мотивовані тим, що МКП «Селена» у період з 01.01.2014 по 14.11.2014 здійснювало забір підземних вод з артезіанських свердловин без дозволу на спеціальне водокористування, внаслідок чого самовільно забрано 26 тис. м.куб. підземних вод та нанесено збитки державі у розмірі 417 066 грн.

Судом першої інстанції у задоволені позовних вимог відмовлено, з чим не погодилась Держекоінспекція.

30 травня 2017 року судовою колегією Одеського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Держекоінспекції задоволено у повному обсязі та постановлено стягнути з Мирненьського комунального підприємства «Селена» 417 066,00 грн. у відшкодування збитків завданих державі.

Державна екологічна інспекція у Херсонській області в котре звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що використання вод після закінчення строку дії дозволу на спеціальне водокористування без його продовження, хоч і за відсутності рішення компетентного органу про припинення спеціального водокористування, вважаються самовільним водокористуванням.

У відповідності з ч.ч. 1, 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Водного кодексу України порушення водного законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України.