Діти з Каланчацького та Чаплинського районів проходять оздоровлення в комунальному закладі Херсонської обласної ради

6 лет назад 0

Діти з Каланчацького та Чаплинського районів розміщені і проходять медичний огляд у дитячому закладі санаторного типу «Таврія» Херсонської обласної ради, що у місті Скадовськ.



Таке рішення було прийняте керівництвом Херсонської обласної ради спільно з профільним Департаментом Херсонської обласної державної адміністрації, зважаючи на ситуацію, що виникла до заводі «Титан» на території Кримського півострову.

Вчора сюди були відправлені 200 чоловік з сіл Преображенка, Ставки, Макарівка, що знаходяться найближче до джерела забруднення повітря. Серед тих, хто прибув до санаторію, вагітна дівчина та 11 малюків до одного року, яких забезпечено дитячими сумішами, підгузками та медикаментами.

На території санаторію «Таврія» цілодобово працює лікарський пункт, де чергують досвідчені лікарі-педіатри. Вони проводять ретельний огляд дітей на предмет виявлення ознак можливого отруєння хімічними речовинами, а також інших захворювань.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я та за сумісництвом депутата облради Віктора Короленка, на сьогодні у одного малюка виявлено легке запалення горла бактеріального походження, в іншого – почервоніння очей.

Діти з інших населених пунктів продовжують прибувати на оздоровлення в Скадовськ. Зокрема, планується розміщення ще 500 чоловік.

Керівництво Херсонської обласної ради тримає дану ситуацію на особистому контролі.