Діти зі всієї Херсонщини мають отримувати медичні послуги високої якості, – Рукавішнікова

4 года назад 0

На базі КНП «Херсонська дитяча обласна лікарня» пройшла ХIV Міжрегіональна конференція «Актуальні питання дитячої неврології та реабілітації дітей з органічними ураженнями ЦНС». Дізнатися про досвід та напрацювання провідних фахівців та науковців з Одеси, Миколаєва, Києва зібралися лікарі неврологи з усієї Херсонщини. Участь у відкритті конференції взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Конференція на базі нашої лікарні проходить з 2007 року. Нема академічного закладу, відомих фахівців з дитячої неврології, які б за ці роки не були доповідачами чи гостями заходу. Разом з Анатолієм Леонідовичем Горбом – нашим завідуючим відділення неврології та головним позаштатним неврологом Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації, який є основним організатором, душею нашої конференції, ми намагаємось створити умови, щоб лікарі дізнавалися з перших вуст про найкращі практики, ділилися досвідом у лікуванні неврологічних хвороб, – зазначила директорка КНП «Херсонська дитяча обласна лікарня» Інна Холодняк та представила шанованих доповідачів, серед яких зокрема Людмила Кирилова – науковий керівник відділення психоневрології для дітей перших трьох років з перинатальними ураженнями нервової системи ДУ «ІПАГ НАМН України», президент Асоціації дитячих неврологів України.

Вітаючи учасників та гостей конференції від імені депутатського корпусу Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова зазначила:

— З великою повагою ставлюся до вашої роботи, розумію наскільки велике навантаження лягає на вас у зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я. Але ви знайшли час на нові знання та спілкування і приїхали на цю конференцію, дякуємо вам за бажання вдосконалюватися. Зі свого боку обласна рада намагається у межах наявних фінансових можливостей ставити підтримку медицини у пріоритет під час розподілу бюджетних коштів. Сьогодні депутатський корпус бачить дитячу обласну лікарню базовим закладом з надання допомоги високої якості та можливістю надавати послуги з реабілітації дітей. Ми плануємо посилити неврологічну службу лікарні. Ви краще за мене знаєте, що кількість дітей з ураженнями центральної нервової системи зростає. Досвід інших країн, наприклад, Литви показує, що лікування діток з інвалідністю не можна проводити у закритих закладах. Тому дитяча обласна лікарня з нового року забирає собі дитячі ліжка з дорослої психіатричної лікарні. Впевнена, що завдяки вашій підтримці та професіоналізму ми зможемо забезпечити достойні умови лікування, супроводу та реабілітації наших діточок з усієї Херсонщини , – зазначила Оксана Рукавішнікова та побажала всім присутнім плідної роботи на конференції.

Цікаво, що розпочалась конференція з презентації Анатолія Горба на тему: «Історія неврології Півдня України», яка ще раз підкреслила високий рівень херсонської школи неврології.