Дівчина з Херсонщини та львів’янин встановили світовий рекорд зі стрільби з лука

6 лет назад 0

Випускник Львівського державного університету фізичної культури Маркіян Івашко та Анастасія Павлова з Нової Каховки встановили новий світовий рекорд зі стрільби з лука у міксті (змішаних командних змаганнях) на відкритому Гран-прі Європи сезону-2018, яке з 1 по 7 серпня приймала столиця Болгарії Софія. Про це повідомляє Управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської ОДА.

Українці на кваліфікаційних стрільбах набрали рекордну суму балів – 1343. Цей показник віднині є світовим рекордом у цій дисципліні. Попереднє досягнення було встановлено двома тижнями раніше, коли спортсмени з Кореї Ву-Сек Лі і Ху-Їх Чан набрали 1338 очок.

Крім того, у фінальному олімпійському раунді Анастасія і Маркіян завоювали 3 місце.

Раніше Івашко двічі ставав чемпіоном світу в командній стрільбі з лука, тричі брав срібло і бронзу в індивідуальному заліку. В активі Павлової були золото і бронза на чемпіонаті Європи та Європейських іграх в командній стрільбі.

Нагадаємо, що змагання у міксті вперше включені Міжнародним олімпійським комітетом до програми змагань зі стрільби з лука в рамках майбутніх ХХХІІ літніх Олімпійських ігор, що пройдуть у 2020 році в столиці Японії Токіо, де українські лучники зможуть позмагатися у цій дисципліні.