Для торгівлі алкоголем і тютюном херсонські бізнесмени придбали 674 ліцензії

6 лет назад 0

Станом на 01.03.2018 спеціалісти управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Херсонській області видали підприємцям — бізнесменам 674 ліцензії, у тому числі: на роздрібну торгівлю алкогольними напоями — 376 та тютюновими виробами — 298. А також подовжили дію 1231 ліцензії, у тому числі: на роздрібну торгівлю алкогольними напоями — 723 документа.

Варто нагадати: при роздрібній торгівлі алкогольними напоями готівкова виручка має реєструватися через РРО, які вказані в додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. У такому додатку вказується перелік РРО та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення, реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі. До ліцензійного додатка з відповідної заяви, що подається суб’єктом господарювання, переносяться всі відомості про такі РРО.

У разі роздрібної торгівлі алкогольними напоями через РРО, які не зазначені у ліцензії, до суб’єкта господарювання застосовується штраф у розмірі 200% вартості продукції, реалізованої через такий РРО (КОРО), але не менше 10тис.гривень. Це передбачено абз.7 част.2 ст.17 Законом України від 19.12.1995 № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області