Для української армії мешканці Херсонщини перерахували 20 мільйонів гривень

4 года назад 0

За перший місяць 2020 року платники податків Херсонської області перерахували на підтримку української армії до державного бюджету 20,2 млн грн військового збору з приростом до минулорічних надходжень на 2,8 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Безперечним лідером за обсягами надходжень «збору на армію» залишаються платники податків Херсонського управління, які сплатили 13,0 млн грн або 64,4% від загальних надходжень військового збору по області. Платники Новокаховського та Генічеського управління перерахували до бюджету відповідно 5,4 млн грн та 1,8 млн грн на підтримку Збройних сил України.

Нагадаємо: об’єкт оподаткування військовим збором визначено статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і низка інших доходів. Зокрема, це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.