До боротьби з неякісними адмінпослугами підключать самодіяльність

5 лет назад 0

У Верховній Раді взялися за якість адміністративних послуг, які надає держава. Карати винних у наданні послуг неналежної якості планують не лише штрафами але й звільненнями. А до складання протоколів залучать самодіяльність. Про це повідомляє "ЗіБ".

Закон «Про адміністративні послуги» є, а відповідальності за його невиконання нема. Тож народні обранці вирішили запропонувати пакет змін до КпАП та подали на розгляд Верховної Ради проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту суб’єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності посадових осіб при наданні адміністративних послуг» №9449.

Якщо документ ухвалять, сфера відповідальності службових осіб буде розширена. Доведеться начуватися не тільки в разі порушення законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та законодавства у сфері ліцензування господарської діяльності, а й у разі нехтування законодавством у сфері надання адміністративних послуг.

Законопроектом зокрема передбачається встановлення більш суворих санкцій, зокрема окрім штрафів запроваджуються ще й звільнення. Окрім того передбачається, що право складання протоколу надається представникам громадських об’єднань або органів громадської самодіяльності, самоврядних організацій та консультативно-дорадчих органів.

За умови прийняття зазначеного проекту притягнути посадовця до відповідальності та скласти протокол зможе навіть перехожий. Сумнівно, що це призведе до збільшення кількості виважених рішень.