До державної власності повернуто девятиповерхівку ХБК

6 лет назад 0

Апеляційним судом Херсонської області ухвалено рішення про витребування з незаконного володіння фізичної особи на корить ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» дев’ятиповерхової адміністративної будівлі площею 4549,0 кв.м. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Встановлено, що вказана будівля знаходилась у власності ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат», державна частка у статутному капіталі якого становить 76,7 % акцій.

Однак, рішенням суду від 19.03.2008 право власності на цю будівлю було визнано за фізичною особою та у подальшому відносно спірного майна вчинено низку правочинів, унаслідок чого вона вибула з володіння товариства. Зазначене рішення 25.01.2016 скасовано за апеляційною скаргою прокуратури області.

Після цього заступник прокурора області звернувся із позовом про витребування будівлі з незаконного володіння та повернення до власності ВАТ «Херсонської бавовняний комбінат».

Незважаючи на те, що рішенням Херсонського міського суду в задоволенні позову було відмовлено, 28.11.2017 Апеляційним судом Херсонської області задоволено апеляційну скаргу та позов прокуратури.