До громадських робіт залучили понад тисячу осіб

6 лет назад 0

Таку інформацію надає Херсонський обласний центр зайнятості. У лютому 2018 року головою Херсонської ОДА видано доручення щодо збереження лісів області, запобігання їх знищенню та протидії браконьєрству на водних об’єктах. Центрами зайнятості міста Нова Каховка та районів області, де є ліси (Голопристанським та Олешківським) проведено роботу з місцевими органами влади з визначення потреби у «шерифах» на цих територіях. За перші 6 місяців поточного року залучені до відповідної роботи 29 осіб, які, окрім основних функцій «шерифів», додатково виконували функції щодо запобігання незаконній вирубці лісових насаджень.

Для закріплення позитивних тенденцій у реалізації проекту «Шериф» розглядались питання щодо залучення до робіт з інформування населення щодо недопущення порушень громадського порядку в першу чергу осіб-учасників антитерористичної операції. За І півріччя 2018 року 30 демобілізованих учасників АТО стали «шерифами» під час працевлаштування на громадські роботи. Всього за цей період у проекті взяли участь 120 безробітних осіб.

Ще одними із пріоритетних видів з виконання громадських робіт були роботи в рамках проекту щодо відтворення культурно-історичної спадщини Херсонщини. Участь у цьому проекті взяли 138 осіб.

Також в області запроваджені такі види громадських робіт: надання допомоги з отримання практичних навиків та знань з орієнтування у просторі; супровід інвалідів по зору; впорядкування місць поховання захисників Вітчизни, меморіалів, кладовищ; благоустрій та озеленення території, зон відпочинку; інформування населення про субсидії; впорядкування придорожніх смуг; соціальний супровід осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; екологічний захист навколишнього середовища; догляд за особами похилого віку — ветеранами війни.