До суду спрямовані обвинувальні акти відносно батьків, які обвинувачуються у сметрі власної дитини

6 лет назад 0

Цюрупинським відділом Новокаховської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальні акти, відносно батьків 1-річної дівчинки, яка 26 жовтня п.р. померла в лікарні від побоїв, які спричинив її рідний батько.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України як нанесення умисних тілесних ушкоджень, що спричинили смерть особи. У разі визнання його винним у скоєні даного правопорушення чоловікові загрожує безальтернативне покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Відносно матері дівчинки до суду направлено обвинувальний акт за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст. 135 КК України — завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство і безпорадний стан, оскільки той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, що спричинило смерть особи, оскільки після того, як чоловік 19 жовтня побив їх доньку жінка не вчинила жодної дії для надання допомоги дитині, в результаті чого дівчинка загинула. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі до 8 років.

Прокуратура Херсонської області