Дружина Президента привітала ГО «Сонячні діти Херсонщини» з 5-річчям

5 лет назад 0

Дружина Президента Марина Порошенко завітала на святкування 5-річного ювілею громадської організації «Сонячні діти Херсонщини», з якою її Фонд у 2017 році підписав Меморандум про співпрацю в розвитку соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

В урочистому заході, який відбувся в комунальному закладі «Херсонський академічний обласний театр ляльок» Херсонської обласної ради, взяла участь заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Як відзначила керманич організації Ірина Ханікова, на початку створення до складу ГО «Сонячні діти Херсонщини» входило лише декілька осіб, проте сьогодні організація стала осередком доброти, підтримки та взаєморозуміння. Тут допомагають не тільки словом, але й реальними справами, завдяки чому особливі діти – активні учасники суспільного життя. Вони – часті гості та учасники великих свят, фестивалів та конкурсів. Як приклад, в Херсоні при бібліотеці імені Гончара з’явився перший в Україні інклюзивний театр «Звичайна роль – особливий актор», одна із картин якого сьогодні була презентована Першій леді.

«Завдяки інклюзиву сьогодні особливі діти можуть вільно отримувати знання в простих школах, долучатися до танцювальних студій та спортивних секцій. Це спільна перемога – батьків, дітей та влади!», – наголосила Марина Порошенко та подякувала ГО «Сонячні діти Херсонщини» за величезний вклад у формування інклюзивної освіти.

По завершенні святкової програми всі гості заходу взяли участь у музичному флешмобі та переглянули унікальну фотовиставку дітей з особливими потребами.