Дві лісові пожежі ліквідували в Херсонській області

6 лет назад 0

Сьомого жовтня на Херсонщині сталося дві лісові низові пожежі на загальній площі 0,16 га.

Перше повідомлення про пожежу надійшло о 09.58 – загорілася суха підстилка у 14-му кварталі Дніпровського лісництва поблизу с.Кринки Олешківського району. На ліквідації загорянь від ДСНС залучалися співробітники 21-ї ДПРЧ, повідомили в ГУ ДСНС у Херсонській області.

Другий виклик поступив о 14.30 — горіла лісова підстилка на вулиці Індустріальній у Новій Каховці. До гасіння залучався рятувальний підрозділ 17-ї ДПРЧ.

З настанням сухої погоди частішають випадки виникнення пожеж в лісах. Вогонь знищує десятки гектарів лісових масивів, лінії електропередач, що розташовані поблизу лісових масивів, автомобільні та залізничні шляхи, також пожежі можуть викликати загорання будівель у населених пунктах, нагадали в ДСНС.

З метою запобігання пожеж в екосистемах слід пам’ятати елементарні правила пожежної безпеки. Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом.

Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку.