Двох херсонців-неплатників аліментів висадили з літаків

6 лет назад 0

"Одним із важелів впливу на несумлінних батьків є заборона на виїзд за кордон. Особливо відчувають її на собі моряки, яких дуже багато в Херсоні. Саме неможливість полетіти на роботу змушує батьків згадувати про власних дітей і сплачувати борги перед власними дітьми", – запевняє керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Учора, 28 березня, з аеропорту Одеси не зміг вилетіти на роботу 30-річний моряк, мешканець Херсона. З 2010 року він за рішенням суду мав щомісяця сплачувати власній маленькій донечці 1500 грн. За майже 8 років у нього накопичився борг у розмірі 136 тисяч 500 гривень.

Одразу після зняття з рейсу, він приїхав у Херсон до виконавців. Виявилось, що гроші він сумлінно перераховував, проте не надавав до виконавчої служби квитанцій про сплату. Тому і опинився у реєстрі боржників.

Інший херсонець не зміг вилетіти за кордон з аеропорту «Бориспіль». Його не випустили прикордонники, бо він заборгував власній донці 30,5 тисяч гривень. І лише заборона піднятись на борт літака змусила його виплатити борги власній дитині.

Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області