Двох неповнолітніх, які втекли з дому, поліцейські знайшли та повернули рідним

4 года назад 0

17-річного жителя одного з сіл, що поблизу міста Нова Каховка, поліцейські розшукували понад добу. Зі слів його рідних, неповнолітній пішов гуляти і додому не повернувся, мобільного телефону він не мав. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Після спілкування з родичами та друзями зниклого стало відомо, що хлопець, можливо, вирушив на пошуки роботи. Він неодноразово казав, що хоче стати самостійним і знайти підробіток у фермерів. Поліцейські перевіряли фермерські господарства, опитували місцевих жителів, але ніхто підлітка не бачив. Через добу після початку пошуків поліцейські знайшли хлопця. Він був у іншому селі і переховувався в одного з друзів, якого попросив нікому нічого не казати.

Хлопець пояснив, що хотів знайти роботу, але у нього нічого не вийшло, тож він вирішив повернутися додому. Неповнолітнього передали рідним, з усіма поліцейські провели профілактичні бесіди.

16-річну дівчину з Великолепетиського району працівники ювенальної превенції розшукали через годину після отримання заяви про її зникнення. Мати дівчини пояснила, що з донькою у них був конфлікт, після чого неповнолітня вибігла з будинку і не поверталася. Працівники поліції перевірили знайомих дівчини і знайшли її вдома у подруги. Неповнолітня пояснила, що мати часто її сварить, тому вона не хотіла залишатися вдома. Мати ж пояснила, що донька має непростий характер і погано поводиться. З матір’ю та донькою поліцейські провели профілактичні бесіди. Про подію інспектори повідомили відповідні служби для надання цій родині допомоги у вихованні дівчини.