Двоє жителів Нової Каховки стали жертвами шахрайства з орендою квартири

6 лет назад 0

У різний час потерпілі перерахували гроші (загалом 4500 гривень) за оренду однієї і тієї ж квартири у місті Нова Каховка. Після чого дізналися, що квартира в оренду не здається, а посередник переставав виходити на зв'язок. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомили заявники, оголошення про оренду квартири вони знайшли на популярному інтернет-сайті. Довірившись по телефону посереднику і не перевіривши документи, вони перерахували кошти за оренду. За фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження.

Загалом, з початку року поліція Херсонщини зареєструвала 303 факти вчинення різних видів шахрайств.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвами аферистів, під час оренди житла потрібно обов’язково особисто зустрітися з власником квартири чи будинку, ріелтором, оглянути житло. Також необхідно, щоб орендодавець показав вам паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на квартиру. Договір про оренду бажано показати юристу.

Якщо ви обираєте квартиру на одному з сайтів, там повинні бути відгуки про житло від попередніх клієнтів. Реальні орендодавці розміщують рекламу про оренду житла на багатьох ресурсах. У багатьох випадках шахраї розміщують несправжні фото та адреси квартир, які здаються в оренду. Якщо маєте можливість, краще самостійно перевірте вказані адреси.