Двоє пенсіонерок Скадовського району не повірили телефонним шахраям

5 лет назад 0

За добу в Скадовське відділення поліції звернулись двоє місцевих жителів, матерів яких намагались ошукати телефонні шахраї. Наразі поліція перевіряє інформацію та проводить заходи по встановленню осіб причасних до шахрайських дій.

На стаціонарний номер телефону 69-річної мешканки м. Скадовськ зателефонував незнайомий чоловік. Він повідомив, що син жінки потрапив в лікарню і перебуває в тяжкому стані та на його лікування терміново потрібні 30000 доларів США. Жінка не розгубилась та одразу зателефонувала синові, який запевнив її, що з ним все гаразд.

Цього ж дня подібний телефонний дзвінок пролунав в будинку 82-річної місцевої жительки. Незнайомий чоловік з голосом схожим на її сина, повідомив, що знаходиться в лікарні та йому потрібні 1000 доларів США на лікування. В цей самий час її син знаходився у сусідній кімнаті. Тож жінка зрозуміла, що спілкується з шахраєм і попросила сина зателефонувати в поліцію.

Поліція Херсонщини звертається до мешканців області! Попередьте своїх рідних та знайомих, особливо літнього віку, про існування такого виду шахрайства. Порадьте їм не панікувати при подібних дзвінках, а натомість запитати у співрозмовника прізвище, ім’я та по батькові родича, число, дату народження та якій лікарні знаходиться людина. На такі питання шахраї правильно відповісти не в змозі. Також необхідно одразу зателефонувати родичу та дізнатися, де він зараз знаходиться, чи все з ним гаразд. Ні в якому разі не передавайте гроші незнайомим людям та одразу телефонуйте в поліцію за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області